Syncthing across 2 network

Hello

Computer A in my home network Computer B in my Friend house ( few miles away )

I enabled Port on both side 22000/TCP and Port 21027/UDP

Still not able to connect them i am getting some sort of NAT error or something.

[77B5C] 07:17:17 INFO: quic://0.0.0.0:22000 detected NAT type: Port restricted NAT [77B5C] 07:17:17 INFO: quic://0.0.0.0:22000 resolved external address quic://MY IP :1045 (via stun.syncthing.net:3478) [77B5C] 07:17:43 INFO: Joined relay relay://209.141.:22067 [77B5C] 07:20:15 INFO: quic://0.0.0.0:22000 resolved external address quic://MY IP:1047 (via stun.syncthing.net:3478)

[77B5C] 07:17:08 INFO: New NAT port mapping: external TCP address MY IP:35344 to local address 0.0.0.0:22000. [77B5C] 07:17:08 INFO: Detected 1 NAT service [77B5C] 07:17:17 INFO: quic://0.0.0.0:22000 detected NAT type: Port restricted NAT

Please advise

Thank you very much in advance

You only need port forward for 22000/TCP. UDP ist only used for local discovery (needs to be allowed by devices firewall; nothing to be done at router level).

You should disable NAT traversal, as this will try to set port forward via uPNP which seems to not work.

1 Like

Hello I did not disable NAT Traversal yet because my networking bit weak but i did everything else and no luck

Please advise

I am seeing this error [77B5C] 21:00:41 INFO: Failed to exchange Hello messages with

That’s one half of an error message. If you want people to help you need to provide more information and context.

.168.0.19:22000-192.168.0.5:54161/tcp-server/TLS1.2-TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384

2019-08-05 23:20:56 Failed to exchange Hello messages with (Device ID) at

[fe80::101c:a45:9b98:8484%Wi-Fi]:22000-[fe80::483e:a1e6:e843:45ef%Wi-Fi]:54164/tcp-server/TLS1.2-TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384: EOF

2019-08-05 23:20:56 Failed to exchange Hello messages with (Device ID) at

TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384: write tcp 2600:8801:9400:3590:b8f0:7a9c:a38e:9740:22000->[2600:8801:9400:3590:ace2:88c:39c:e5e8]:54166: wsasend: An existing connection was forcibly closed by the remote host.

Not sure what i am looking at when trying to figure this out sorry

The other side closed the connection, look there. My guess is that the device isn’t added on that side.

I manually added both side But keep getting these error

Does windows firewall need be to be disabled?

Pleas advise

Thanks

Please provide logs from both sides. We can’t help you if you keep us guessing.

Hi sorry I was not aware of you guys need both logs let me try again with logs. Thanks in advance :pray: